Sabtu, 25 September 2010

Kumpulan Cerpen Sunda : Just For Love

      Merry sarta Kevin menjalin hubungan asmara maranéhanana kurang leuwih geus 3 warsih lilana saprak duanana ngabéréskeun SMA. Leumpang babarengan ngambah hirup ieu mangrupa kahayang maranéhanana pikeun ngahontal kesempurnaan hubungan maranéhanana. Merry saurang mahasiswa anu singer,suka bergaul sarta resep nulungan sasama tanpa melong status, kitu ogé jeung Kevin saurang pagawé teuas anu ulet sarta getol dihiji Bank Swasta. Nginget mangsa pacaran duanana anu katempona geus asak, Kevin boga niat pikeun nikah ka kabogoh haténa éta.

     Nungguan hal éta Merry ogé nyieun persiapan dirina,mulai ti diajar masak sarta bersih-bersih imah,dilakoninya ampir unggal poé, hal ieu némbongkeun yén Merry hayang jadi saurang calon pamajikan anu alus sarta henteu ngagantung jeung dunya luar, manéhna hayang ngaladénan salakina sasanggup manéhna. “Mer…secepatnya kuring hayang melamar manéh, kuring hayang sakali nikah ka anjeun, kuring geus teu tahan pikeun bisa hirup babarengan kalayan anjeun alatan kuring pohara mitresna anjeun. Naon anu kuring jalanan ayeuna kabéhanana pikeun kabagjaan urang duaan di mangsa hareup.

Kuring éstuning menyayangimu, kuring nandonkeun nyawa kuring pikeun anjeun saurang. Meureun wayah urang pikeun duaan saeutik teuing, nginget kuring kitu riweuh kalayan pakasaban kuring, tapi kabéhanana éta kuring pigawé demi mangsa hareup urang sarta kulawarga urang jaga, pagéto kuring baris melamar manéh.. “Kevin nyekel kadua taktak Merry sarta kéom kearahnya,. “Makasih Kevin, kuring kitu tersentuh ngadéngé kata-katamu tadi. Kuring teu bisa ngabayangkeun kumaha hirup urang jaga lamun urang geus nikah, kuring hayang miboga kulawarga leutik anu basajan sarta silih menyayangi hiji sarua séjén,aku hayang méakkeun kabéh wayah kuring babarengan manéh,,,” “Naha ngomong kitu Mer..kuring yakin urang pasti baris babarengan nepi ka ahir hayat urang…”Kevin nyium dahi Merry sarta memeluk pageuh kabogoh haténa éta. Poé anu ditunggu-tunggu Merry pamustunganana anjog, pas poé Saptu tanggal 3 Bulan Désémber di warsih anu leumpang, Kevin melamar kabogoh haténa éta. Éstuning bagja rarasaan Merry baris dipersunting jelema anu dicintainya. Teu ngan saurang Merry, Kevin ogé ngarasakeun hal anu sarua, tanggal pernikahan ogé geus ditetepkeun tanggal 10 Januari warsih anu baris datang.

Dihari-hari anu baris maranéhanana lalui ieu maranéhanana mecakan pikeun tetep mikir positif nungguan Poé H engké, sagala macem tangtangan ogé mimitian ngadeukeutan maranéhanana, hal anu pang ditakuti ogé sababaraha-kali menghampiri maranéhanana, tapi maranéhanana bisa nungkulanana, éstuning pasangan anu nyekel komitmen kuat anu bisa nahan emosi séwang-séwangan. Tanggal 7 Désémber mangrupa poé anu éndah pikeun kulawarga Merry, sarta pikeun Merry sorangan, poé di mana manéhna umurna 21 warsih. Teu aya pesta, teu aya kemeriahan, ngan doa syukur ka anu kawasa anu Merry panjatkan di poé bagjana éta. Merry anu saurang Katolik ngadatangan hiji kapel sarta berdoa dihareup patung Indung Maria.,.Sungguh bagja rarasaanana poé ieu bisa babagi jeung barudak yatim pahatu.  

Pakasaban Kevin anu nyieunana pikeun teu bisa maturan kabogoh haténa diwaktu ngarayakeun Deui warsihna. Balik ti lalampahanana ngadatangan anak yatim, Merry ditimpa balai, Awakna murag di rerumputan hareup imahna, ngaluarkeun getih seger ti irung sarta ceulina. Sasabot awak mungil Merry kasampak mengerikan, Githa adi Merry hiji-hijina saksi. Merry Teu sadarkan diri nepi ka dirina kiwari terbaring jeger teu berdaya di rohang ICU (Intensive Care Unit)hiji Imah Gering swasta.. Kulawarga Merry kalayan sabar sarta tabah maturan Merrry anu kiwari tacan sadar ti kapidarana. Kevin ogé anjog ditempat kalayan detakan jantung anu kitu gancang teu ngandeg. “Merry…”sahutnya bari memeluk Merry anu sepa, tiis sarta jeger “Merry, Happy Birthday….”Kevin metot ambekan sarta menitikkan cipanonna “Merry , hampura, kuring teu bisa maturan anjeun dipoé bagja ieu, tapi kuring jangji pikeun bisa marengan anjeun diwaktu kawas ieu, Merry kuring nyaah manéh,…buka panon anjeun pikeun kuring Merry. Kuring boga kado pikeun anjeun. “Hiji kongkorong emas dipasangkan ka beuheung Merry anu kiwari keur terbaring jeger. Kaayaan dirohang éta kitu sedu, terisak nempo kadua pasang kabogoh anu silih mitresna. “Merry…bangun atuh, kuring geus aya disisimu,,,”Kevin teu bisa nahan ceurikna nepi ka manéhna kudu membasahi leungeun Merry, tapi rasa hanjakalna dina Merry nyieunana tetep tahan digigireun / sabeulah Merry
Kevin pamustunganana ménta cuti gawé alatan Merry kabogoh haténa keur gering,dan manéhna kudu aya digigireun / sabeulah Merry saban poéna. “Merry…ni dahar enya,,aku suapin..” Kevin ngalayangkeun hiji séndok ka sungutna Merry Awak Merry kasampak begang sarta sepa kénéh pasi. Keceriaan dibeungeutna leungit sasabot, saukur beungeut saurang cewek anu memohon hiji hal. “Vin, naha isuk-isuk kieu manéh geus di Imah Gering..”Kecap Merry disela-sela dahar isuk-isukna… “Lainna sakuduna manéh gawé?”Merry melong beungeut Kevin kalayan muram nahan rasa geringKuring geus ménta idin di kantor, kuring teu daék manéh sorangan, sarta pancén kuring kudu merawatmu..” “Teu pa pa Vin, aya mama sarta keluargku anu bisa ngurus kuring, manéh kudu gawé, téang duit pikeun tabungan dimangsa hareup, lagipula kuring tacan gawé jadi tacan bisa menabung..” “Mer,,duit gampang pikeun ditéang..tapi kaséhatan pohara mahal sarta kehadiran hiji jalma leuwih hartosna pikeun kesembuhanmu…” Airmata membasahi beungeut Merry. “Vin memangnya kuring gering naon sich?naha awak kuring lemah kieu sarta teu bisa migawé nanaon..Naha Vin?” “Merry, manéh teu perlu weruh manéh gering naon, manéh cukup reureuh waé sangkan bisa gancang sembuh, nepi ka di poé pernikahan urang, ayeuna geus tanggal 15,.

Teu lila deui warsih ieu baris lekasan sarta urang baris dipersatukan dina pernikahan anu Kudus di Gereja,.” Merry mecakan pikeun senyum, tapi beurat teuing pikeun nempokeun beungeut marahmayna. “Vin, kuring…hueeeee…ahahakkkkahahkkk…..”Mulut Merry getihan,, manéhna ngaluarkeun getih deui, saterusna irung sarta teliganya ogé ngaluarkeun getih, teu ngan éta ogé kabéh liang di awak Merry ngaluarkeun getih.…Seketika ogé Manéhna Drop…Kevin langsung ngagero Dokter pikeun nempo kaayaan Merry. Kajadian anu dilewatinya éta teu kungsi leungit ti pikiranana, teu bisa ngabayangkeun Merry kudu nalangsara panyakit anu kitu beurat sarta nyelekit, awakna kiwari begang teu keruan kawas teu terurus.,membuat jelema anu nempona teu mikawanohna deui. “Sabenerna Merry gering naon?”Patarosan éta sok membekas dibenaknya Kevin Tanggal 23 Désémber, Kaayaan Merry kasampak saeutik ngaalusan..Merry kasampak leuwih alus deui ti poé-poé anu geus maranéhanana liwatan di Imah Gering.. “Merry, manéh geus baikan?”Tanya Kevin disela-sela pembicaraan maranéhanana soré éta, “Iya, kuring udah saeutik baikan,, tapi masih rada lemah..” “Manéh khan tacan sembuh beneran jadi masih rada lemah..manéh kudu loba reureuh kajeun gancang sembuh sarta bisa ngerayain natal di imah…”

“Iya,…”sahut Merry bari mecakan kéom “Vin bisa teu saminggu waé manéh henteu menelponku, sarta henteu ngadatangan kuring?” “Merry?naha manéh ngomong kitu?kuring teu bisa lamun kawas éta, naha kudu kitu Merry.” “Vin, ayeuna waé kuring memohon dina anjeun..” Kevin kasampak mikir sejenak, sarta kasampak henteu gumbira kalayan kecap-kecap Merry cikénéh. “Merry, naha disaat-saat kawas ieu manéh kudu ngomong kitu,aku hayang babarengan kalayan anjeun, saban poé kuhabiskan wayah pikeun bisa babarengan kalayan anjeun pikeun ngajalanan poé-poé ieu, tanpa senyuman ti anjeun kuring ngarasa hampa, ayeuna manéh deui gering Merry, sarta kuring teu daék ninggalkeun manéh sorangan dina kaayaan kawas ieu, cukup geus kuring teu bisa babarengan anjeun di poé deui warsih anjeun, sarta kuring teu daék mengulangi hal éta..” “Vin kuring nyaah manéh sarta sok menyayangimu, kuring teu daék kaleungitan anjeun, tapi pikeun ayeuna kuring hayang kitu,..sudah 3 warsih urang méakkeun wayah babarengan, ngan saminggu waé wayah anu kuminta..kumohon Kevin…”Merry teu bisa nahan cipanonna deui. “Kuring teu weruh aya naon kalayan anjeun Merry, tapi kuring teu daék nempo anjeun ceurik deui, kuring teu daék nempo anjeun hanjelu, walalu beurat haté ieu, kuring baris menuruti kahayang anjeun…”

Geus saminggu leumpang saprak Merry ngusulkeun permohonan dina Kevin. Ayeuna tibalah waktuna Kevin nepungan kabogoh haténa éta anu kiwari masih terbaring di Imah Gering. Pas tanggal 31 Désémber Lain hiji hal anu nyenangkeun anu ditepunganana sanggeus saminggu henteu menghubungi kabogoh haténa éta, tapi hiji hal anu diluar sangkaan, Merry kiwari terbaring jeger deui teu berdaya kalayan sajumlah pakakas anu dipasangi dibagian awakna, monitor perekam jantung, tabung oksigen pikeun mantuan pernapasannya sarta anu séjénna anu teu kuketahui. Rohangan éta kasampak hanjelu, kasampak nguluwut teu aya keceriaan, kawas nungguan hiji hal anu baris lumangsung.panon Merry katutup rapet, Papanya kiwari terbaring di tempat diuk ngajaga sapanjang poé dikamar bernomor 69 lanté 2 Rumash gering éta,Mamanya teu henti nyekel leungeun putrinya anu kiwari terbaring teu berdaya..Kevin teu bisa cicing nempo keadan éta. Léngkah sukuna kitu gancang sarta sasabot badarat gancang digigireun / sabeulah Merry,… “Merry…”sahut Kevin bari menitikkan cipanonna Jeung ambekan tersendat-sendat, perlahan-lahan Merry muka panonna “Merrry, kuring geus nuturkeun kabéh kahayang anjeun sarta ayeuna kuring teu hayang deui laér ti anjeun.”Kecap Kevin bari terus memegangi leungeun kabogoh haténa éta. “Vin, hatur nuhun loba, alatan manéh geus ngalaksanakeunana demi kuring…”kata Merry tersendat-sendat “Saminggu waé manéh bisa tanpa kuring, sarta kuring yakin lamun manéh pasti bisa tanpa kuring sapanjang hirup anjeun engké..” “Merry naha ngomong kawas éta, kuring tersiksa kalayan keadanku kawas ieu , kuring teu bisa tanpa anjeun. Naha manéh ngomong anu teu-teu..cukup Merry..” “Vin, kuring teu bisa hirup lila didunya ieu, kuring teu bisa babarengan kalayan anjeun pikeun nuluykeun hirup.. Kuring penderita Leukimia Kevin, hirup kuring ancik diitung jam, kuring teu weruh naon anu baris lumangsung dina kuring sakeudeung, tapi kuring geus mecakan pikeun siap ngeunaan hal ieu…Aku yakin manéh bisa tanpa kuring…”

“Merry, naha manéh henteu ngomong ka kuring ngeunaan ieu,,,kenapa manéh nyumputkeunana ti kuring, naha wayah urang kudu ngurangan saminggu leuwih gancang?naha kudu kitu anu lumangsung dina urang Merry? Naha manéh mengetes kuring kawas ieu,,,,Aku nyaah manéh Merry sarta kuring teu daék kaleungitan manéh..” “Vin, kuring weruh kuring memang teu bisa hirup berlama-lama kalayan anjeun sarta kuring tersiksa kalayan kaayaan kuring ieu, kuring teu bisa migawé nanaon deui,aku ngan hayang manéh bagja lamun tanpa kuring disampingmu, Saminggu geus kau liwatan tanpa kuring,. Kuring yakin manéh bisa tanpa kuring sapanjang hirup anjeun.. Maafkan kuring anu kawas ieu sarta teu berdaya, kuring nyaah manéh sok sarta salawasna. Kabéh anu kulakukan dina anjeun Ngan pikeun asih urang…”Merry menghembuskan ambekanana pamungkas,,,dengan airmata anu némpél di damisna.. “Merry,,,,,aku nyaah manéh, kuring mitresna anjeun sok, I Love U Merry…..” (THE END)


Read Another


CATEGORIES


Tags

0 Comment :

davidpras1994@gmail.com

Name

E-mail *

Message *


G Plus
@davithace
PIN : 51E456D8
LINE : davithace

close